Inschrijfknop

Lid worden

Nieuwsbrief Buurtgestuurd Werken Aanmelden

Budget voor bewonersinitiatieven in buitenruimte

20 september, 2019

Samen werken aan een fijne leefomgeving

Inwoners van Oosterhout willen graag een fijne leefomgeving, maar wat is fijn? De gemeente Oosterhout stimuleert inwoners om mee te denken én mee te werken aan die leefomgeving. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten budget (€ 150.000,-) vrij te maken om initiatieven in de buitenruimte te kunnen realiseren. Een deel van het budget wordt ingezet voor initiatieven en ideeën die al zijn aangedragen door inwoners. Deze initiatieven zijn ontstaan naar aanleiding van lopende werkzaamheden/herinrichtingen. Het tweede deel is voor nieuwe initiatieven. Wethouder Clèmens Piena daagt inwonersgroepen dan ook uit, mee te denken en mee te werken aan hun eigen leefomgeving.

Wethouder Clemens Piena: “Goede ideeën moeten we mogelijk maken. Met het budget voor bewonersinitiatieven maken we het traject om een idee van bewoners te helpen realiseren een stuk korter. Een goed voorbeeld van hoe we als gemeente met bewoners mee willen denken en doen.” De buurtcoördinator van de gemeente gaat graag met bewoners in gesprek die ideeën hebben voor de buitenruimte. Wie weet komen we in dat gesprek op een initiatief dat door de gemeente mogelijk kan worden gemaakt.

Bestaande projecten “plussen”

Bij werkzaamheden in de buitenruimte informeert de gemeente de omwonenden. Vaak ontstaan als reactie op een bewonersbrief of tijdens een informatieavond goede gesprekken over hoe de buitenruimte nóg mooier, leuker en gezelliger kan worden gemaakt. Als het mogelijk is, nemen we ideeën en wensen van bewoners mee. Soms lukt dat niet of maar deels, omdat het niet in de opzet of binnen het budget past. Door dit besluit is er meer financiële ruimte om flexibeler met initiatieven om te gaan en ze toch mee te nemen in bestaande projecten. Zo gaan we met de inwoners de speelplaats van de Ganzendonk van extra (toffe) speeltoestellen voorzien en kunnen we meegaan in de wens om de Gladiolenstraat te voorzien van meer groen en bloemen en een picknick- & speeltafel. Andere voorbeelden zijn ontmoetingsplekken creëren in het Santrijpark en Slotjes-Midden. Ook dit is een behoefte van de inwoners in die buurten. Door dit budget is er nu ruimte voor.

Nieuwe initiatieven

Buurtgroepen of buurten kunnen ook nieuwe initiatieven voor een fijne leefomgeving aandragen. Ook hier is geld voor vrij gemaakt. De buurtcoördinator van de buurten en wijken zijn het eerste aanspreekpunt voor de initiatieven. Inwoners kunnen bellen naar 140162 of een e-mail sturen naar schoon@oosterhout.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken.

← Terug naar vorige pagina

Buurtgestuurd Oosterhout

info@buurtgestuurdoosterhout.nl

Volg ons op


Buurtgestuurd Werken Oosterhout
© 2020, Buurtgestuurd Oosterhout   |   website: Ingrid van Delft