Inschrijfknop

Lid worden

Nieuwsbrief Buurtgestuurd Werken Aanmelden

Beschrijving inleiders

Frans Soeterbroek

Van koekoeksklokparticipatie naar democratische vernieuwing

Hoe kunnen bewoners en lokale initiatiefnemers volwaardige partner zijn bij het ontwikkelen van buurt, wijk en stad? En welke visie op lokale democratie en participatie past hierbij? Vandaag laat Frans aan de hand van voorbeelden zien hoe je als gemeente daarin een betekenisvolle stap kunt zetten en de vrijblijvende ‘koekoeksklokparticipatie’ achter je kunt laten.

Frans Soeterbroek alias de Ruimtemaker is socioloog, adviseur en lokale stadmaker in Utrecht. Hij heeft zich gespecialiseerd in maatschappelijke wijk- en gebiedsontwikkeling en ’samen stad maken’. Op zijn website www.deruimtemaker.nl kun je blogs en publicaties vinden over zijn werk, activiteiten en benadering.”

Jetze van der Ham

Ontwikkeling wijkgericht werken in Oosterhout

Het Wijk- en Buurtbeheer van de gemeente Oosterhout omvat vooral het onderhouden van contacten met groepen bewoners in de wijken en zorgen voor afhandeling van kansen en klachten op het gebied van schoon, heel en veilig. Steeds vaker leiden contacten met bewoners echter tot initiatieven die verder reiken en de potentie hebben van een waardevolle bijdrage aan de wijk of het dorp. Daarmee verandert de invulling van het wijkgericht werken in de gemeente. In deze inleiding worden de nieuwe invulling van het wijkgericht werken en de opdracht aan de nieuwe wijkmanagers toegelicht.

Jetze van der Ham is kwartiermaker wijkgericht werken binnen de gemeente Oosterhout en vervult daarnaast de rol van buurtcoördinator in een aantal wijken. Hij was gebiedsmanager en bestuursadviseur in verschillende gemeenten, waarbij hij in Rotterdam zijn meeste vlieguren heeft gemaakt. Jetze is bestuurskundige en maatschappijhistoricus met een interesse in de wisselwerking tussen overheid en samenleving. Jetze gelooft in “practise what you preach” en is als (wijk)bewoner actief in zijn woonplaats.

Naar inhoud workshops

Buurtgestuurd Oosterhout

info@buurtgestuurdoosterhout.nl

Volg ons op


Buurtgestuurd Werken Oosterhout
© 2020, Buurtgestuurd Oosterhout   |   website: Ingrid van Delft